Filé pstruha v šampiňónovej košielke

Prísady: 

2 pstruhov, 200 g hľuzy feniklu, 0,5 l zeleninového vývaru, 3 lyžice ovocného octu, šťavu z citróna, 1/2 lyžičky mletého zázvoru, 1/2 lyžičky korenia kari, 250 g šampiňónov, 50 g masla, 50 g taveného syra s hubami, soľ, mleté čierne korenie

Pstruhov vykostíme, zbavíme kože. Filé marinujeme v ovocnom octe, citrónovej šťave z mletým čiernym korením, karí, soľou a feniklom. Fenikel nakrájame a povaríme v zeleninovom vývare so zázvorom. Povarené kúsky feniklu poukladáme do maslom vymazaného pekáčika. Filé zo pstruhovou osmažíme do zlatista a poukladáme na fenikel v pekáčiku. Šampiňóny pokrájame na plátky a poukladáme ozdobne na rybu tak, aby tvorili akoby šupiny. Posypme postrúhaným syrom a krátko zapečieme v rúre, až sa syr rozpustí.