Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou

Prísady: 

4 pstruhov, 2 citróny, soľ, mleté biele korenie, čerstvý kôpor, olej

Omáčka:
4 dl bieleho jogurtu, 200 g šalátovej ohorky, 2 jarné Cibulky, čerstvý kôpor, pažítku mleté biele korenie, soľ, 40g kapár

Pstruhov vypitveme a umyjeme. Ryby vo vnútri aj na povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Povrch potrieme olejom, do ktorého sme zamiešali čerstvý kôpor. Grilujeme, za občasného potierania olejom s kôprom, na každej strane asi 6 minút.

Omáčka:
ošúpanú uhorku zbavíme jadierok a pokrájame na kocky. V miske zmiešame jogurt s uhorkou a ostatnými ingredenciami. Dochutíme soľou a korením.