Opekaný pstruh s lieskovými orieškami

Prísady: 

4 pstruhy, 120 g masla, 60 g lieskových orieškov, 2 citróny, 25 g hladkej múky, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky, odstránime šupku a necháme vychladnúť. Pražené oriešky nakrájame nahrubo. Múku posolíme a okoreníme. Na panvici speníme maslo a opekáme približne 3 minúty pstruha obaleného v múke. Pstruh je hotový, keď dostane hnedú farbu. Preložíme ho na tanier a prikryjeme alobalom. Do panvice nasypeme lieskové oriešky a opekáme ich takmer 4 minúty. Postupne primiešame petržlenovú vňať. Ryby posypeme zmesou orieškov a petržlenovej vňate. Ozdobíme kolieskami citróna a servírujeme s varenými zemiakmi.