Pečený pstruh na tatranský spôsob

Prísady: 

4 čerstvých pstruhov, 1 lyžičku soli, rascu, 1 dl oleja, 80 g slaniny, 1 cibuľu, 150 g čerstvých šampiňónov, 3 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 dl bieleho vína, 800 g zemiakov

Vypitvaný, očistený, studenou vodou opláchnutý pstruh sa osolí a posype rascou. Pripravený pstruh sa opečie na oleji, položí na porciu varených zemiakov, pripravených v alobale. Do výpeku po pstruhoch sa vloží na rezance nakrájaná slanina, ktorá sa spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou opraží, pridajú sa na plátky nakrájané šampiňóny, rajčiakový pretlak, zastrekne vínom a krátko spolu podusí. Podľa potreby sa dochutí soľou. Pripravený pstruh so zemiakmi sa preleje pripravenou šťavou, zabalí a vloží do salamandra (alebo na rošt) zapiecť.

Ako prílohu podávame rôzne druhy zeleninových šalátov alebo kompót.