Plnený pstruh na Janov spôsob

Prísady: 

2 pstruhy, korenie na ryby, chilli, rasca celá, čierne korenie, hladká múka, olivový olej plátky slaniny, 1 cibuľa, alobal

Na plnku:
Olivy, Cibuľa, pikantná sójová omáčka, kari korenie, tavený syr, tabasco, 2 chilli papričky Pstruha vypitveme a očistíme. Vnútro vysypeme rascou.

Pstruha z každej strany okoreníme a jemne poprášime troškou múky. Pripravíme si plnku: na rozpálenom oleji opražíme olivy, najemno nasekanú cibuľu, pridáme sójovú omáčku, karí korenie, chilli papričky a tabasco. Vložíme nakrájané tavené syry, ktoré necháme roztiecť. A plnka je hotová! Naládujeme ju do pstruha, na vrch každého pstruha položíme plátok oravskej slaniny, zabalíme do alobalu a vložíme do trúby. Pečieme pri teplote 130 °C. Môžme podávať so zeleninou a zemiakmi pripravenými podľa vlastnej chuti.