Pstruh na florentínsky spôsob

Prísady: 

4 vypitvané pstruhy, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 100g masla, 1 lyžicu hladkej múky, 3dl rybacieho vývaru, 125g mrazeného špenátového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku

Očistené, vypitvané, umyté pstruhy sa vložia do vývaru a uvaria do polomäkka. Z polovičného množstva masla a múky sa pripraví zápražka, zaleje vlažným vývarom, dobre rozšľahá a povarí. Pridá sa špenátový pretlak, zamieša a dochutí soľou, roztretým cesnakom, čiernym korením a spolu sa povarí. Do hotového špenátu sa vložia pstruhy a krátko sa podusia. Pri podávaní sa na porciu špenátu upravia pstruhy a navrchu sa polejú zvyškom roztopeného masla. Vhodnou prílohou sú špagety.