Pstruh na indický spôsob

Prísady: 

4 čerstvých pstruhov, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, štipku karí korenia, 2 mleté klinčeky, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice masla, 125 g mandlí , 1 lyžicu oleja, citrón na ozdobenie

Vypitvané, žiaber zbavené pstruhy opláchneme v studenej vode. Dobre odkvapkané sa obalia v zmesi pripravenej z hladkej múky, soli, mletého čierneho korenia, korenia karí a klinčekov. Pripravené pstruhy sa upečú na masle. Prebrané mandle sa sparia vo vriacej vode, olúpu a nakrájajú na tenké rezance. Nakrájané mandle sa opražia na oleji dozlata a nakoniec sa pokvapkajú citrónovou šťavou. Upečené pstruhy sa obložia nakrájanými tenkými plátkami citrónov, každý pstruh sa poleje výpekom a navrchu ozdobí mandľami. Ako prílohu podávame vyprážané zemiakové hranolčeky.