Pstruh na Janov nealko-spôsob

Prísady: 

4 pstruhy, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku hladkej múky, 2 lyžice oleja, 1 lyžicu masla, 100g masla
1-2 citróny, nealkoholické pivo Radegast.

Vypitvaný, upravený, v studenej vode opláchnutý pstruh sa osolí a popráši múkou. (Ak má pstruh väčšiu hmotnosť ako 150 g, pozdĺž sa rozkrojí na dve porcie.) Pripravený pstruh sa pomaly pečie z obidvoch strán na rozohriatom oleji s maslom domäkka. Upečený pstruh sa kladie na horúci tanier (alebo rybaciu misu) a navrchu sa obloží dvoma plátkami citróna, na ktoré sa položia plátky masla. Ako prílohu podávame VŽDY nealkoholické pivo Radegast a ak ich máme, tak aj varené alebo opekané zemiaky.