Pstruh na smotane

Prísady: 

4 pstruhy, 100 g údenej slaniny, 4 sladké papriky, 3-4 rajčiny, 1 kg zemiakov, 1 lyžička sladkej červ.papriky, 1 čaj.lyžičky mletého čier.korenia, 150 ml bieleho vína, 1 cibuľa, soľ

Pstruhy očistíme od šupín, osolíme. Slaninu narežeme na kocky a vysmažíme. Na vytopenej masti osmažíme narezanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky narezanú papriku a rajčiny a dusíme 5 minút. Do leča pridáme očistené, na tenko nakrájané kolieska zemiakov, osolíme, pridáme štipku mletej papriky, masu dáme na pekáč, zakryjeme a dusíme v rúre 50 minút pri 180 stupňoch. Pstruhy potrieme zostávajúcou paprikou a korením, položíme na zmes v pekáči a dusíme 10 minút bez zníženia teploty. Polejeme vínom a dáme ešte na 10 minút do rúry.