Pstruh na spôsob bonne femme

Prísady: 

4 čerstvých pstruhov, 1 lyžičku soli, 3 lyžice masla, 250 g omáčky Morany, 80 g čerstvých šampiňónov, 80 g konzervovanej špargle, 25 g tvrdého syra, citrón

Vypitvaný, z kože stiahnutý a vykostený pstruh sa osolí a na 2/4 masla sa upečie v rúre. Upečené plátky pstruha sa vložia do štvrtinou masla vymastenej gratinovacej misky, polejú omáčkou mornay, posypú na zvyšku masla podusenými, na plátky nakrájanými šampiňónmi, ozdobia špargľou, posypú strúhaným syrom a gratinujú v salamandri. Podávajú sa v gratinovacej miske a ozdobia rezom citróna. Podávame s varenými zemiakmi a rôznymi druhmi zeleninových šalátov.