Pstruh na spôsob vodníka

Prísady: 

4 pstruhy, 400 g údenej slaniny, 200 g šampiňónov, 2 citróny, soľ, 20 g oleja, mleté čierne korenie, mletú štipľavú papriku, 8 čerešní, mleté biele korenie, hladkú múku, mletú rascu
2 dl bieleho vína, zeleninu na obloženie

Z vína, citrónovej šťavy, soli a korenia pripravíme marinádu, potrieme ňou pstruhy a necháme ich cez noc odležať. Múku, rascu, papriku a korenie zmiešame a zmesou obalíme pstruhy. Upečieme ich na oleji do zlatista. Pstruhy vyberieme a dáme na teplé miesto. Vo výpeku opražíme slaninu pokrájanú na hrebienky a šampiňóny pokrájané na plátky. Zeleninu podusíme chvíľu na masle.Na tanier dáme pstruha, navrch slaninu a čerešne a obložíme ho podusenou zeleninou. Podávame s varenými zemiakmi.