Pstruh na švajčiarsky spôsob

Prísady: 

4 čerstvých pstruhov, 1 lyžičku soli, 1 citrón, 2 dl bieleho vína, 150 g masla, 50 g bylinkovej zmesi (kôpor, estragón, šalotka, rozmarín, petržlenová vňať)

Vypitvané, očistené a v studenej vode opláchnuté pstruhy sa osolia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú chvíľu odležať. Polovičným množstvom masla sa vymastí vhodná nádoba, do ktorej sa poukladajú pripravené pstruhy, zalejú vínom a dobre uzatvoria alobalom. V rozohriatej rúre sa nechajú zapiecť asi 12 minút. Medzitým sa najemno nasekaná zeleninová zmes dobre zamieša so zvyškom masla, vloží do nádoby s upečenými pstruhmi a nechá sa pomaly roztopiť. Ako prílohu podávame varené zemiaky.