Pstruh na židovský spôsob

Prísady: 

4 pstruhy, 1 liter kurbujónu (koreneného vínového vývaru), 450 g koreňovej zeleniny, 1 lyžičku soli, 50 g pečiarok alebo šampiňónov, 3 estragónové listy

Vypitvaný, očistený, v studenej vode opláchnutý pstruh sa uvarí vo vývare namodro. Na masle sa dusí na jemné rezance nakrájaná koreňová zelenina, spolu s očistenými, na plátky nakrájanými pečiarkami (môžu sa nahradiť šampiňónmi). Počas dusenia sa podľa potreby dochutí soľou. Uvarený pstruh sa položí na horúci tanier, posype dusenou zeleninou s hubami a sparenými, na rezance nakrájanými estragónovými lístkami. Vhodné prílohy: varené zemiaky, zemiaková kaša, roztopené maslo v omáčniku, na porciu rez citróna.