Pstruh plnený hubami

Prísady: 

4 pstruhy, 100 g šampiňónov, 100 g hlivy ustricovej, 1 lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate 1 šalotku, 200 g sendviča, 10 kúskov kapár, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, rascu 1 dl bieleho vína, citrón, hladkú múku, olejNa holandskú omáčku: 4 žĺtky, 4 lyžice bieleho vína, 400 g prepusteného masla, 1 lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate, soľ

Pstruhov vypitveme a pokvapkáme citrónom. Sendvič pokrájame na kocky a pokvapkáme vínom. Pridáme posekané kapary, petržlenovú vňať, na šalotke podusené huby, vajce, drvenú rascu, soľ a premiešame. Zmesou naplníme pstruhov, obalíme v múke s rascou, opečieme na panvici a dopečieme v rúre. Holandská omáčka: vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s vínom a za stáleho miešania prilievame prepustené maslo. Nakoniec ochutíme soľou a petržlenovou vňaťou. Pstruha podávame preliateho holandskou omáčkou s uvarenými zemiakmi.