Pstruh po španielsky

Prísady: 

2 menšie pstruhy, 1/2 citróna, 2 lyžice oleja, 100 g strúhanky, 1 strúčik cesnaku nasekaný nadrobno, 4 lyžice sherry, čerstvá nasekaná petržlenová vňať, soľ, čierne korenie

Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odstránime z ohňa a pridáme strúhanku, cesnak a petržlen a dobre zamiešame. Polovicu vzniknutej zmesi dáme na dno pekáča, na ňu položíme pstruhy a navrch posypeme zvyšnou zmesou. Pokvapkáme zvyšnou šťavou z citróna a pečieme v rozohriatej rúre. Po piatich minútach prilejeme sherry. Pečieme ďalších 10 minút, občas podlejeme šťavou. Podávame s varenými zemiakmi a brusnicovým kompótom.