Pstruh s horčicovým maslom

Prísady: 

2-4 pstruhyna pečenie: 50 g tuku, 1 cibuľa, zelený petržlen, 5 zrniek čierneho korenia, 3-4 lyžice bieleho vína, kúsok bobkového listuna poliatie: 80 g masla, šťava z citróna, 2 lyžičky horčice, zelený petržlen, 2 žĺtky, soľ

Očistené, osolené pstruhy upečieme na tuku s cibuľou a posekaným zeleným petržlenom. Pridáme aj niekoľko zrniek čierneho korenia, niekoľko lyžíc bieleho vína a kúsok bobkového listu. Upečené pstruhy vyberieme na teplú misu a podávame k nim rozpustené maslo, do ktorého zamiešame citrónovú šťavu, horčicu, soľ, posekaný zelený petržlen a žĺtok. Všetko dohladka vymiešame. Ako prílohu podávame pečené zemiaky.