Pstruh s pečeňovou plnkou

Prísady: 

4 pstruhov, 200 g kuracej pečene, 100 g strúhanky, 3 strúčiky cesnaku, 12 plátkov prerastenej slaniny, 1 cibuľu, citrón, soľ, mleté biele korenie, rascu, 150 g masla, hladkú múku

Kuracie pečene pomelieme, zmiešame so strúhankou, osolíme a okoreníme. Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak a vychladnuté primiešame k pečeni. Pstruha osolíme, pokvapkáme citrónom, naplníme pripravenou zmesou a zavinieme do plátkov slaniny. obalíme v múke s rascou a poukladáme na pekáč. Pridáme maslo. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia 20-30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom a pečivom.