Pstruh so smotanovou omáčkou

Prísady: 

8 kusov filé pstruha, plátky prerastenej domácej slaniny (podľa chuti na pstruhy)
šampiňóny, 60g oleja, po 125 ml bieleho vína a smotany, 1 lyžička maizény
250 ml rybieho vývaru, 3 lyžičky citrónovej šťavy, zväzok póru, zväzok vňate petržlenu
šalátovú uhorku, cibuľa, zväzok zelenej cibuľky, soľ, korenie

Pór rozrežeme po dĺžke na polovice a blanšírujeme 2 minúty v osolenej vode. Petržlen a cibuľu nasekáme, hríby narežeme na plátky, uhorky na kocky, zelenú cibuľu na kolieska. Filé rýb polejeme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a zvinieme do valčeka, ovinieme plátkami slaniny a pórom. Listy póru spojíme a zviažeme niťou aby sme získali zväzoček. Smažíme v 40 g oleja , 8-10 minút. Cibuľu podusíme v zostávajúcom oleji, pridáme ryby a uhorky, prilejeme vývar a víno. Varíme 10 minút. Pridáme maizenu zmiešanú so smotanou a omáčku zahustíme. Posypeme zelenou vňaťou.